Позитивна новина за България броени дни преди Коледа. Дълго чаканата зелена

...
Позитивна новина за България броени дни преди Коледа. Дълго чаканата зелена
Коментари Харесай

Нидерландското „да“ на България в Шенген – без условия, без етапи

Позитивна вест за България броени дни преди Коледа. Дълго чаканата  „ зелена светлина “ от Нидерландия за присъединението ни в Шенген към този момент е реалност.

Парламентът в Хага удостовери позицията на държавното управление в страната. Така Австрия остава последното затруднение пред България и Румъния за участие в Шенгенското пространство.

По думите му ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи ръководят в тройна коалиция

Дебатът нощес беше в долната камара на нидерландския парламент. Отхвърлено бе предлагането от новата партия " Нов обществен контракт " за поетапно приемане на страната ни, както Австрия желае – приемане единствено по въздух. Така на процедура Народното събрание поддържа позицията от предишния петък на държавното управление в оставка, че България е подготвена за пълноправно присъединение. Не се показват нито условия, нито стадии.

" Това решение е в полза на целия Европейски Съюз ", съобщи от София вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Лека-полека направихме фини настройки в нашата организация, посочи Антон Златанов

„ Разговорите са извънредно интензивни. Правим всичко допустимо и смятам, че идващите дни би трябвало да има решение по повод участието на България. Дали е  преди НГ или директно по-късно - не е значимо. Важно е да се случи. Натискът е сериозен, както от нас двете страни, които водим договарянията, по този начин и страните, които ни поддържат, допускам и Европейската комисия “, уточни министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

До края на последния работен ден преди Коледа от Брюксел през днешния ден нямаше сигнал за текст, който да разреши процедура за приемане на България и Румъния, което значи, че не престават договарянията за смяна на австрийската позиция, която към този момент ни позволява единствено по въздух.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР